Ланецот на индустријата за флексографско печатење станува сè посовршен и разновиден

Ланецот на индустријата за флексографско печатење станува сè посовршен и разновиден

Формиран е синџирот на кинеската индустрија за флексографско печатење.За машини за печатење, помошна опрема за машини за печатење и потрошен материјал за печатење е реализирано и домашно и увозно „keep pace“.Конкуренцијата на пазарот беше доволна, па дури го достигна и белото топло ниво.

Како важен дел од синџирот на индустријата за флексографско печатење, производството и снабдувањето со флексографски плочи има карактеристични карактеристики: повеќе од 80% од производството на флексографски плочи го преземаат професионални компании за производство на плочи, така што компаниите за производство на плочи се важен дел од флексографското печатење синџир на индустрија.Во моментов, постојат стотици големи и мали компании за производство на чинии во Кина, но се проценува дека нема повеќе од 30 компании за производство на чинии со високо ниво на специјализација и значителна репутација на пазарот.Поради големиот број компании за производство на чинии, конкуренцијата станува се пожестока, но само професионалните и големи компании за производство на чинии ќе одат подалеку и подобро.

Зголеменото совршенство и диверзификација на синџирот на индустријата за флексографско печатење придонесува за напредокот на технологијата за флексографско печатење и намалување на трошоците.Затоа, одржливиот развој на кинеското флексографско печатење има фундаментална гаранција.

Флексографското печатење континуирано иновира од своето раѓање: од почетната гумена плоча до појавата на плочата со фотосензитивна смола, а потоа до примената на дигитална флексографска плоча и дигитален процес на проток;Од теренско печатење блокови во боја до печатење на полутонски слики;Од рамна плоча двострана леплива паста плоча до беспрекорен ракав, нема потреба да се лепат иновацијата на плочата;Од еколошки растворувачи наместо нееколошки растворувачи до правење плочи;Од правење плочи со растворувачи до правење плочи без растворувачи (флексо за перење вода, технологија за правење термални плочи, технологија за правење плочи со директно гравирање со ласер, итн.);Флексографска преса од погон на вратило на менувачот до електронски погон без вратило;Од мала брзина до голема брзина;Од обично мастило до УВ мастило;Од анилокс валјак со мал број на жици до керамички анилокс валјак со голем број жици;Од пластична стругалка до челична стругалка;Од тврда двострана лента до еластична двострана лента;Од редовни продажни места до FM и am продажни места, а потоа до хибриден скрининг;Од чекор-по-чекор правење чинии до флексо автоматско правење плочи;Примена на лесна ракав на ролери на екранот;Од ниска резолуција до технологија за репродукција на точки со висока резолуција и дигитална флексо технологија со рамна врвна точка

„Три делови од печатење, седум делови од предпечатење“, што е широко распространето во индустријата, навистина ја одразува важноста на технологијата за предпечатење.Во моментов, флексографската технологија за предпресирање главно вклучува обработка на шаблони и правење чинии.Еве краток вовед во технологијата со рамна врвна точка на дигиталниот флексо.Во последниве години, технологијата со рамни точки стана жешка тема во областа на изработката на флексографски плочи.Технологијата за правење плоча со рамни точки е широко почитувана бидејќи може значително да ја подобри стабилноста и конзистентноста на флексографската точка и да ја зголеми толеранцијата на операцијата за печатење.Постојат пет начини да се реализираат рамни врвни приклучоци: следниот од кремен, NX на Kodak, lux на Медуза, дигифлоу на DuPont и вграден UV на ASCO.Овие технологии имаат свои карактеристични карактеристики, но вклучените дополнителни материјали или опрема сè уште ќе вршат притисок врз сеопфатните трошоци на корисниците.За таа цел, кремен, Медуза и DuPont инвестираа во соодветната работа за истражување и развој.Во моментов, тие лансираа рамни горни точки без помош на дополнителни материјали или опрема, како што се кремените Nef и FTF плочи, ITP плочите на Медуза, EPR и ESP плочите на DuPont.

Објективно гледано, примената на домашната технологија за флексографско печатење е конзистентна и синхрона со највисокото ниво во Европа и Америка.Не постои феномен дека некоја странска технологија за флексографско печатење не била усвоена и применета во Кина.


Време на објавување: април-06-2022 година